Elkészült a JAWS for Windows 9.0 magyarítása

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány elkészült a JAWS képernyőolvasó program 9.0-ás verziójának honosításával. A magyar nyelvű JAWS for Windows 6.20 számos magyar látássérült ember számára tette lehetővé a Windows önálló használatát, a Vista és az Office 2007 megjelenésével azonban szükségessé vált a program egy újabb változatának magyarítása.

Ebben a verzióban az Office 2003 támogatása teljes körűvé vált, valamint az Office 2007 legnépszerűbb alkalmazásai is kényelmesen használhatóak. A fejlettebb technológiának köszönhetően immár a látássérültek is használhatják az Internet Explorer 7.0 és a Firefox 2.x verzióit is, és hamarosan elkészül a JAWS 9.0 USB-meghajtós változatának honosítása is. A magyar JAWS 9.0 az új Profivox négy hangkarakterét tartalmazza, két férfi és két női hangot: ezek közül kettő a felhasználók által már ismert, kettő pedig újabb, kellemesebb csengésű hang.

A JAWS 9.0 további újdonsága a javított Gmail-támogatás, a felbukkanó buborékban kért művelet végrehajtása billentyűzet segítségével, a naptár támogatása az Outlook 2003-ban és 2007-ben, illetve a HTML-formázás megőrzése másoláskor és beillesztéskor.

A szoftver demóváltozata letölthető az alapítvány honlapjáról.

Azóta történt

Előzmények