Elkészült a magyar StarOffice 8.0

Április közepétől – 31 920 forintos bevezető áron – kapható lesz a StarOffice 8.0 irodai szoftvercsomag magyar nyelvű változata – jelentette be a Sun Microsystems Kft. A csomag kizárólagos hazai forgalmazója az Open SKM Agency Kft., amely a terméket a viszonteladói hálózatán keresztül értékesíti. A tervek szerint a Windows, Linux és Solaris platformokon egyaránt használható programcsomag fél éven belül már az áruházakban és később az interneten is kapható lesz.

A StarOffice 8.0 a nyílt forrású és ingyenes OpenOffice.org csomag kereskedelmi változata, mely valamivel több szolgáltatást kínál, mint az utóbbi és teljes körű terméktámogatás is jár hozzá. A szoftvercsomagban az olyan megszokott komponensek mellett, mint a szövegszerkesztő, táblázatkezelő és előadás-készítő, megtalálható még rajzolóprogram, képletszerkesztő és egy hatékony adatbázis-illesztő program is. Az új verzió minden funkciója magyar nyelvű, és magyar helyesírás-ellenőrzőt tartalmaz. A StarOffice-alkalmazásokból PDF formátumba is menthetők a dokumentumok, ami a hivatalos szerződések, árajánlatok, üzleti dokumentumok küldésekor válhat hasznossá, de megnyithatók és menthetők a legelterjedtebb irodai szoftverek legkülönbözőbb fájlformátumai is – emeli ki a Sun közleménye.

A terméket az oktatási intézmények tanárai és diákjai ingyenesen tölthetik le a Sun weblapjáról. Az Open SKM Agency Kft. partnervállalata, a Bluefish Computers üzleteiben pedig most egy akció keretében egy Logitech vezeték nélküli Internet Pro Desktop billentyűzet-egér csomag jár a megvásárolt StarOffice 8.0 mellé

Azóta történt

Előzmények