Megjelent a NOD32 új verziója

Az ESET a múlt héten kiadta a NOD32 Antivirus és az ESET Smart Security otthoni felhasználóknak szánt új kiadását. A szoftverek ötödik generációja felhőalapú védelemmel érkezik: a felhasználók számítógépeire telepített szoftverek folyamatosan kapcsolatban állnak a gyártó szervereivel, és egy új károkozó beazonosítását követően gyakorlatilag azonnal frissítik az adatbázisukat.

Az ESET közleménye szerint az új verziók ismételt kézi indítású víruskereséskor 20 százalékkal gyorsabban teljesítenek az előző generációnál, és gyorsabban is indulnak. Az ESET NOD32 Antivirus 5 és az ESET Smart Security 5 egyaránt lehetőséget nyújt a külső adathordozók vírusvizsgálatának egyéni konfigurálására, a Smart Security új verziójában pedig fejlődött a szülői felügyelet, így a szülők a korábbinál könnyebben, kategóriák alapján választhatják ki, hogy mely weboldalakat akarják tiltani a gyermekeik elől.

Egyelőre mindkét szoftverből kizárólag az otthoni felhasználóknak szánt kiadás jelent meg, a központi menedzsmentet és bővebb konfigurációs lehetőségeket tartalmazó üzleti változatokat 2012 első negyedévében adja ki a gyártó. Az ESET licencpolitikájának köszönhetően a jelenlegi verziók felhasználói díjmentesen térhetnek át az új kiadásokra – közölte a cég.

Előzmények