Az ilyenért a Vadnyugaton már lőttek

A kémprogram azokat a felhasználókat veszi célba, akik a Full Tilt Poker, illetve a PokerStars online játékaiban vesznek részt – írja friss közleményében az ESET biztonsági cég.

Az Odlanornak elnevezett spyware játék közben képernyőképeket készít a játékos lapjairól és azonosítójáról, majd elküldi a támadónak, aki ezek után csatlakozik az adott virtuális asztalhoz, ahol ugye már ismeri az ellenfél lapjait.

Odlanor
[+]

Eddig több száz kompromittálódott felhasználót fedeztek fel a szakemberek. A fertőzést egy ismert malware, a Win32/Spy speciális változata okozza, melyet számtalan helyről, leginkább fertőzött alkalmazásletöltő oldalakról lehet úgy „bekapni”, hogy a felhasználó észre sem veszi. A kártékony kódot pl. álcázva elrejtik olyan népszerű alkalmazásokba is, mint a Daemon Tools vagy a µTorrent, illetve pókeres segédletek weboldalaira töltik fel.

Az ESET március óta több, egyre fejlettebb verzióra talált rá, és az újabb változatok már nemcsak a pókerre íródtak, hanem általános adatlopó programok, melyek például jelszavakat keresnek a böngészőkben.

Azóta történt

Előzmények