Napi statisztika: Ki lesz az ötszázmilliomodik Facebook-felhasználó?

A Facebook hivatalosan is bejelentette, hogy a héten valószínűleg újabb határt lépnek át: hamarosan üdvözölhetik az ötszázmilliomodik regisztrált felhasználót. A cég közleménye kiemeli, hogy néhány év alatt nemcsak az első számú közösségi oldallá váltak, hanem megváltoztathatatlanul átalakították az internetezést is, olyan szociális hálót hoztak létre, melynek mély társadalmi hatása van.

A felröppent, meg nem erősített hírek szerint a Facebook nagyszabású ünnepre készül a félmilliárdos határ elérésekor, de erről Andrew Noyes, a cég szóvivője egyelőre semmit nem akart elárulni.

A Facebook helyzete viszont e hatalmas népszerűség ellenére sem tekinthető teljesen stabilnak: az adatvédelmi botrányok miatt a növekedés az év első felében drámai módon lelassult, igaz, még így is több mint háromszázezer új amerikai tag lépett be csak júniusban, de ez messze elmarad a májusi 7,8 milliós számtól. Ám a Facebook-ellenes hangulat lassanként múlóban van, még akkor is, ha a vállalat csak úgy tessék-lássék tett eleget a követeléseknek: egy nem régi felmérés szerint különösen a nők körében népszerű az oldal, a kissé talán túlzó, de nem teljességgel hihetetlen adatok szerint a „függő” lányok, nők a napi rangsorban is előre veszik már, és több időt töltenek a közösségi oldalon chatelve, olvasgatva, mint a tükör előtt a fürdőszobában (az igazsághoz hozzátartozik, hogy a felmérés a Twittert is ide számította).

Mark Zuckerbergnek, a Facebook sokat támadott alapítójának és tulajdonosának különösen jól jön ez az esemény, hiszen hamarosan a mozikba kerül az életéről forgatott film, a The Social Network.

Azóta történt

Előzmények