Fehéroroszország sikeresen blokkolja a Tort

Közel két éve dolgoznak azon, hogy ellehetetlenítsék a névtelenséget biztosító szolgáltatásokat az interneten. Úgy tűnik, megtalálták a Tor ellenszerét.

A napokban végül sikerült Fehéroroszországnak az, amit tavaly február óta próbálnak elérni a hatóságok: blokkolják a Tort, a cenzúra módja pedig TCP injektálás. A minszki vezetés a Tor hálózatának teljes blokkolását nem tudta megoldani, a nyilvános Onion routereket viszont igen kiütik, méghozzá ORPortjukon keresztül, TCP RST injektálási technikával. Mivel más nem történik, ez azt jelenti, hogy a DirPortok szabadok.


[+]

Egy furcsa jelenséget is sikerült megfigyelniük a helyieknek, az első RST csomag nem rendelkezik megfelelő azonosítókkal (SEQ/ACK), ezen mezők egyszerűen nullákkal vannak kitöltve. Mivel nincs nyugtázó üzenet, a csomagot eldobja a kliens. A kapcsolat bontása csak ezt követően valósul meg. Hogy miért választotta ezt a módszert a belarusz kormány, azt egyelőre nem tudni.

Az internetes névtelenséget biztosító szolgáltatások tiltását még 2015 februárjában kezdte meg Fehéroroszország, azóta csak részsikereket tudtak elérni, a napokban viszont megtalálták a módját,hogyan blokkolják hatékonyan a Tor protokollon keresztüli adatcserét.

Azóta történt

Előzmények