Megjelent a FineReader 10.0 magyar kiadása

Az ABBYY magyarországi képviselete tegnap jelentette be, hogy megjelent professzionális szövegfelismerő (OCR) szoftverének, a FineReader 10.0-nak a teljes magyar verziója. Ez a  soknyelvű szövegfelismerő program és PDF-fájl-kezelő 186 nyelven képes dokumentumokat elemezni és digitális formába alakítani. A kezelői felületet 20 különféle nyelvre állíthatjuk be, most már magyarra is. Összesen 39 nyelvhez tartozik szótár és helyesírás-ellenőrző is.

A FineReader 10.0 egyik legérdekesebb újdonsága, hogy a karakterfelismerési folyamat már nem oldalanként történik, hanem az új ADRT-technológiának (Adaptive Document Recognition Technology) köszönhetően a szoftver az egész dokumentumot elemzi és azt minden, az egész dokumentumra kiterjedő szerkezeti elemmel együtt reprodukálja. Így minimálisra csökken az utómunkálatok szükségessége, és a kapott dokumentum sokkal könnyebben szerkeszthető.

FineReader

Az új generációs digi fotó OCR lehetővé teszi, hogy a szkenner és a digitális fényképezőgép mellett a mobiltelefont is beviteli eszköznek használják. A korábban már alkalmazott képjavító algoritmusok mellett új eszközök jelentek meg, pl. a 3D-s torzítás kiküszöbölésére, az ISO-zaj kiszűrésére, valamint a mozgásból adódó elmosódás korrigálására.

A Windows 7-tel is kompatibilis program felhasználói felületét is áttervezték az egyszerűbb használat érdekében. A szoftver támogatja a többmagos CPU-kat, új a HTML-export megoldása, a Screenshot Reader pedig a képernyőképek szerkesztésére is alkalmas.

Az időkorlátos próbaváltozat letölthető a cég honlapjáról.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ABBYY

Azóta történt