Flashjátékok karácsonyra

Csak vége lesz ennek az évnek is, alig maradt pár nap. Ma például december huszonnegyedike van. Ennek (és a rövidített munkanapnak) hatására a szerkesztőségben is eluralkodott a karácsonyi láz. Megmutatom, mivel töltjük az időt két hír, vagy egy elemzés között pár órával a bejgli-kóma előtt.

Természetesen játszunk. Az egyik nagy kedvenc még azelőtt érkezett, hogy az érintőképernyős laptopok elterjedtek volna, pedig az élvezeti faktor egy ilyen géppel a legjobb, amikor az ember nem a kicsit béna egeres megoldással rajzolja Mikulás alá a pályát a Snow Line nevű játékban. Az első néhány esetben nincs gond, könnyedén abszolválható az összes ajándék begyűjtése és a szánkó célba juttatása, azonban a későbbi pályákon már takarékoskodni kell a pályarajzolással.


(forrás: Snow Line)

Anno a Közveszélyes Munkakerülő blogon már írtam a személyes kedvencemről a karácsonyi felhozatalból, így most ehhez nyúlnék vissza, az Amateur Surgeon ünnepi kiadásától a mai napig rázni kezd az adrenalin (vagy inkább a röhögés), amikor a darabokra szakadt szarvast hozzuk rendbe, az egyik agancsa pedig elveszett, amit nemes egyszerűséggel egy vállfával pótolhatunk.


(forrás: Amateur Surgeon Christmas Edition)

Végül pedig egy ujjgyakorlatnak induló, amúgy „szemétparaszt” ügyességi játékot ajánlunk időtöltésre, kellemes retró hangulatú, háttérben hóeséssel operáló oldalnézetes platformerről van szó, ahol egyedül a szóköz billentyű nyomkodására lesz szükség. A Space is Key Xmax ide kattintva érhető el.


(forrás: Space is Key Xmas)

Mesterlövéseket, egyéb ünnepi játékokat várunk a kapcsolódó fórumban!

Azóta történt

  • Boldog Karácsonyt kíván az IT café

    Legyen ez az ünnep olyan, amilyennek elképzelte! Legyen boldog, legyen békés! Ezt kívánjuk az IT café szerkesztősége nevében minden kedves olvasónak.

  • Drága a benzin? Google Maps!

    Sokan szeretnek vezetni idegen utakon, de vannak helyek, ahova nem juthatunk el ésszerű keretek között. Egy szabadúszó programozó a fanatikusoknak segítene.