Frissült a Photoshop és Premiere Elements

Az Adobe tegnap bejelentette a hobbifotósoknak szánt képszerkesztő, a Photoshop Elements 5.0-s és az otthoni felhasználók igényeihez szabott videoszerkesztő, a Premiere Elements 3.0-s változatát. Az új – Microsoft Windowson futó – szoftvereket októbertől lehet megvásárolni egyenként körülbelül 24 900 forintos nettó fogyasztói áron, de a termékek együtt, csomagban is megvásárolhatók lesznek nettó 34 900 forint körüli áron.

Az Adobe Photoshop Elements 5.0 új képességei közül a szoftver.hu szerint érdemes kiemelni a rugalmas sablonokat, amelyek segítségével pillanatok alatt készíthető képkompozíció. A Flash technológiára alapozva webes képgaléria is készíthető, amelyhez gyakorlatilag egyáltalán nem szükséges webes ismeret, mert az Elements mindent elvégez a felhasználó helyett. A programba új színgörbe-beállítások is kerültek, ezekkel sokkal finomabban állíthatók be a szín-, világosság- és expozíciós értékek. Az új változatban a színes képek egy kattintással fekete-fehérré alakíthatók, és újdonság az objektívtorzítás korrekciójának, valamint az elmosódott részek élesítésének lehetősége is.

Az Adobe Premier Elements 3.0 legfontosabb fejlesztései között említendő meg, hogy immár natív formátumú SD, DV vagy akár HDV anyagok is digitalizálhatók és szerkeszthetők vele. Saját videóinkat gyorsabban összeállíthatjuk az új Jelenet (Sceneline) nézetben, amely a már megszokott Időegyenes (Timeline) új alternatívája lehet. Ebben a nézetben „fogd és vidd” módszerrel pillanatok alatt átrendezhetők a klipek előnézeti képei (thumbnails), valamint különböző effektusok és átmenetek is hozzáadhatók így.

A Monitor ablakban szerkeszthetünk, trimmelhetünk, több részre szabdalhatjuk a snitteket, filtereket és effekteket helyezhetünk el egy-egy képkockára, „kép a képben” hatásokat gyárthatunk, valamint megtűzdelhetjük feliratokkal, főcímekkel vagy akár mókás szövegekkel is alkotásunkat. Videót immár szinte bármilyen videorögzítő eszközről importálhatunk, beleértve a HDV- és DVD-kamerákat, a webkamerákat (WDM analog), az MPEG-4 videofelvevőket és a mobiltelefonokat is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények