Frissült a Kerio vállalati tűzfalszoftvere

Augusztus végén megjelent a Kerio Control egységes vállalati hálózatbiztonsági megoldás (UTM) új, 7.2-es verziója. A kis- és középvállalatoknak szánt – korábban Kerio WinRoute Firewall néven ismert, majd tavaly nyáron átnevezett – tűzfalszoftver új változatának legfontosabb újdonsága a jelentősen továbbfejlesztett sávszélesség-menedzsment, mellyel biztosítható, hogy a szervezeten belül a kritikus alkalmazások számára mindig elérhető legyen a szükséges sávszélesség a hálózaton.

Az adatforgalom menedzselésére egy egyszerű webes felületen, böngészőben van mód, itt lehet dedikált sávszélességet kiosztani a fontos alkalmazások (például VoIP, videokonferencia, e-mail, feltöltés) számára. A szabályok felhasználónként és alkalmazásonként is beállíthatók, a sávszélesség megadható kbps-ban vagy az elérhető kapacitás százalékában is. A szoftver abban az esetben, ha a hálózaton nem zajlik kiemelt (priorizált) forgalom, nem korlátozza az egyes alkalmazások sávszélességét.

A további újdonság az Apple Open Directory támogatása, a webes adminisztrációs felület böngészőkompatibilitásának javítása, a SIP-forgalom javított kezelése és a felhasználónkénti forgalmi statisztikák, jelentések készítése.

A Kerio Control a külön megvásárolható kiegészítésekkel egy olyan komplett hálózatbiztonsági csomagként használható, amely az átjárón szűri a vírusokat, tartalomszűrést biztosít, integrált VPN-klienst tartalmaz, valamint hozzáférés-kezelésre és jelentéskészítésre is képes. A termék számos változatban megvásárolható: szerverszoftverként, tűzfalhardverrel együtt, VMware vagy Parallels platformon futó virtuális alkalmazásként vagy bootolható ISO szoftverként. A Kerio weboldaláról letölthető változat 30 napig korlátozások nélkül használható.