Különleges Fujitsu-rendszer egyetemek számára

A Fujitsu ma bejelentette, hogy új terméke, a már kapható UniflDone megoldása integráltan kezeli a különálló rendszerek felhasználói azonosítóit az oktatási környezetben. A megoldás az azonosítók mellett a jelszavak, a nevek, a kapcsolatok és a címek kezelését is elvégzi a felsőoktatási környezet különböző rendszereinél, a személyzeti és hallgatói rendszereket, a könyvtári információs rendszereket és a továbbképző tanfolyamok rendszereit is beleértve. Az egyetemek speciális igényeket támasztanak az azonosítókezelésben, mivel sokféle felhasználói kategóriával és kapcsolattal rendelkeznek: pl. nappali tagozatos hallgatók, továbbképzősök, könyvtártagok, oktatók, alapképzést elvégzett hallgatók, szülők. Az új megoldás olyan egységes rendszert biztosít az egyetemek számára, amellyel rögzíthetik és frissíthetik a felhasználói információkat, és egyéni vagy csoportszinten is kezelhetik a különféle beállításokat (pl. e-mailkörnyezetek, nyomtatási korlátozások stb.).

Fujitsu UniflDone

Az opcionális azonosító-életciklus kezelési (ID Lifecycle Management) jellemzővel a rendszer automatikusan megfelelő hozzáférési jogosultságokat tud rendelni minden rendszerhez a hallgató státusa (aktív, halasztó, alapképzést elvégzett) alapján. Az élethosszig tartó azonosítókezelés (Lifetime ID Management) pedig az egyetemi éveken kívül a társult intézményeknél (középiskolák, főiskolák) eltöltött és a végzés utáni időszakra is kiterjeszti az azonosítókezelést.

A rendszer előnyei a Fujitsu bemutatója szerint: a felhasználói információk több rendszerre kiterjedő, integrált kezelése, az egyetemek speciális információkezelési követelményeinek támogatása, többféle felhasználói kategória kiszolgálásával, opcionális jellemzők (pl. ID Lifecycle Management és Lifetime ID Management).

A Fujitsu 2013 elejéig 50 egyetemen kívánja bevezetni speciális rendszerét.

Azóta történt

Előzmények