Magyar piacon a Fujitsu új tárolórendszerei

A Fujitsu tegnap mutatta be a sajtó munkatársainak Eternus névre hallgató új tárolórendszereit, a DX60 és DX80-as belépő kategóriás modelleket.

A 292 GB-tól maximum 120 TB-ig skálázható Eternus DX60 és DX80 modellek redundáns komponensekkel, 4 vagy 8 Gbit/s sebességű Fibre Channel technológiával dolgoznak, a gyors mentést legalább nyolc snapshottal támogatják, mely igény szerint tovább bővíthető. Az EcoMode energiatakarékos funkciónak köszönhetően csökkenhető a rendszer fogyasztása: az épp nem szükséges lemezek az adminisztrátor konfigurációs beállításaitól függően, az előre megjelölt időpontban automatikusan leállnak. Az Eternus DX modellek SAN-üzemmódban akár 128 szerverrel is összekapcsolhatóak, iSCSI- és SAS-csatlakozással is szállíthatóak, valamint mindkét rendszer VMware Vsphere vagy Microsoft Hyper-V virtualizációs platfromra épülő szerverkörnyezetekben is használható.

Az új tárolók mindkét típusa az adatsérülést észlelő és automatikusan javító Data Block Guard megoldással védi a lemezen és a rendszer gyorsítótárában található adatokat, emellett a CacheProtector funkció egy esetleges áramkimaradás esetén flashmemóriába írja a RAID-vezérlő gyorsítótárának tartalmát. Az adatok biztonságát továbbá a redundáns másolatkészítő rendszer is szavatolja, mely lemezhiba észlelésekor átmásolja a problémás lemez adatait egy másik diszkre.

Az Eternus DX-rendszereket üzemeltető mérnökök munkáját grafikus felhasználói felülettel rendelkező felügyeleti szoftverrel könnyítették meg, így a program megfelelő működtetése nem igényel külön oktatást.

Azóta történt

Előzmények