Google+: több országban lehet SMS-sel posztolni

Kiterjesztette SMS-alapú szolgáltatását a Google+. A közösségi oldal tavaly júniusi indulása óta mindössze két országban, az Egyesült Államokban és Indiában engedélyezte a szöveges üzenetben történő állapotfrissítést, ám a mai naptól kezdve erre további negyvenegy országban is lehetőség nyílik. Mostantól az opció a következő országban érhető el: Afganisztán, Algéria, Angola, Bahrein, Benin, Egyiptom, Elefántcsontpart, Fülöp-szigetek, Ghána, Indonézia, Irak, Izrael, Jordánia, Kambodzsa, Kamerun, Kazahsztán, Kenya, Kirgizisztán, Kongó, Kuvait, Libéria, Malajzia, Malawi, Maldív-szigetek, Marokkó, Mozambik, Niger, Nigéria, Pakisztán, Sierra Leone, Srí Lanka, Szaúd-Arábia, Szenegál, Tanzánia, Thaiföld, Tunézia, Uganda, Új-Guinea, Üzbegisztán, Vietnam és Zambia.

A keresőóriás elgondolása szerint ezekben az országokban a mobilinternet nem olyan elterjedt, mint Nyugaton, ezért itt az SMS lehet az egyik lehetőség arra, hogy a felhasználók bármikor összeköttetésben maradhassanak a világgal. A szolgáltatás használatához a felhasználónak előbb meg kell adnia a Google+ profilján a telefonszámát. Ezután egy új oldalra kerül, ahol megkapja azt az elérhetőséget, amire az adott üzenetet elküldve tudja frissíteni profilját.

A G+ SMS nem csak az állapot frissítését biztosítja: a szolgáltatásnak köszönhetően – szintén szöveges üzenetben – arról is értesítést kaphat a felhasználó, hogy az adott körökben található barátaival éppen mi történik. A Google frissen bevezetett megoldása nem új keletű jelenség: a két riválisa, a Twitter és a Facebook már régebb óta biztosítja hasonszőrű szolgáltatását.

Azóta történt