Naponta 1,3 millió androidos készülék kel életre

A Motorola Mobility tegnap három új androidos okostelefont leplezett le. A New York-i bemutatón színpadra lépett a hajdan szebb napokat látott készülékgyártót birtokló Google elnöke, Eric Schmidt is, aki néhány friss számadatot osztott meg a platform elterjedtségéről. Mint kiderült: ma naponta 1,3 millió androidos telefont aktiválnak világszerte. A vállalat június végén szolgált utoljára ezzel a mérőszámmal: akkor napi 1 milliónál járt a számláló.

Schmidt azt is elárulta, hogy a naponta életre keltett 1,3 millió eszközből mindössze 70 ezer (nagyjából 5,4 százalék) tablet. A Google-elnök ugyanakkor hozzátette: a táblagépek aránya nő, köszönhetően többek között az általuk nemrég nyomott áron piacra dobott Nexus 7-nek is. Összehasonlításul: az Apple a júniussal zárult harmadik üzleti negyedévében 17 millió iPadet adott el, ami – 90 napos időtartammal számolva – napi közel 190 ezer táblagépnek felel meg.

Az Android-alapú készülékek száma mára elérte a 480 milliót, ami kétszer-háromszor nagyobb felhasználói bázist jelent, mint amit „a többi lehetőség” tud felmutatni – büszkélkedett Schmidt anélkül, hogy nevén nevezte volna a konkurens rendszert, rendszereket.

Előzmények