Saját konferenciahardvert dob piacra a Google

A Google a hivatalos blogban jelentette be, hogy piacra léptek a saját fejlesztésű konferenciarendszerrel (hardverrel és szoftverrel), mellyel versenybe szállnak a hasonló megoldásokat már jó ideje kínáló vállalatokkal. A közlemény szerint viszonylag alacsony áron szeretnének minőségi szolgáltatást nyújtó eszközt kínálni.

A Chromeboxnak elnevezett csomag tartalmaz távirányítót, HD kamerát, egy mikrofont és hangszórót magában foglaló eszközt, illetve magát a szolgáltatást biztosító boxot. A kezdőár 999 dollár, melyhez évi 250 dollárért lehet a támogatást igénybe venni. A Chromebox egyelőre csak az Egyesült Államokban kapható, de az év folyamán megkezdik a globális forgalmazást is.

Az eszköz magja egy Intel i7-es chip, mely Caesar Sengupta termékmenedzselési alelnök szerint akár 15 HD hang-, illetve videostreamet is képes kezelni. Az internetkapcsolatot wifivel vagy Ethernet-kábellel lehet biztosítani.

És itt jön a termékkapcsolás: azok, akik nem a Chromeboxot használó helyiségben tartózkodnak, hanem távolról kapcsolódnak a konferenciába, azok eszközeikkel a Google+ Hangouts szolgáltatás segítségével tehetik ezt meg: nem szükséges telefonszám vagy PIN használata a csatlakozáshoz, mindez netes alapon történik. A rendszer automatikusan némít, illetve hangosít fel résztvevőket, és amint valaki elkezd beszélni, megkapja a hangot és a képet.

A hardver megvalósítása érdekében a Google az Asusszal, a Dell-lel, illetve a HP-val működött együtt.

A konferenciákat a Google egyelőre nem menti, tárolja el saját felhőjében, de tervezik e szolgáltatás bevezetését is.

Azóta történt

Előzmények

  • Újra nagyon durvát lépett a Google

    Az új szolgáltatást akár kiemelt kényelmi funkciónak is nevezhetjük, de a szokásos probléma jelent meg: alapértelmezésben aktív, ha nem akarjuk használni, ki kell kapcsolni.

  • Nem, nem akarunk Google Plust!

    Egyre szaporodik azok száma, akik mind elégedetlenebbek a Google integrációs törekvéseivel, főként a közösségi oldal erőszakos nyomulásával.

  • Új funkciókkal erősít a Google+

    A legfontosabb változás a bejegyzések beágyazhatósága más oldalakba.