Letölthető a Google Earth 5.0!

Már korábban megszellőztették, hogy a hét elején fontos bejelentést tesznek a Google Earth fejlesztői, s az is kiszivárgott, hogy valószínűleg az alkalmazás eddig kissé elhanyagolt területének, az óceánok, tengerek képének feljavított változatáról kívánnak beszámolni. Ez a híresztelés részben igaznak bizonyult, ám ennél nagyobbat léptek a Google-nál: kiadták a Google Earth következő, több új eszközzel felszerelt, bővített adatbázisú 5.0-s verzióját.

Az egyik legfontosabb az előbb említett feljavított óceántérkép, mely már három dimenzióban mutatja a nagy vizeket, s az ábrázolás kibővült azokkal a hozzáadott adatbázisokkal (például a National Geographicnak köszönhetően, de a híres óceánkutató, Jacques Cousteaou filmjeit is be lehet hívni), melyeket már ismerhetünk a szárazföldi képek esetében.

Igen látványos és hasznos újítás, hogy az eszköztárban megjelent egy kapcsoló, s így megválaszthatjuk, hogy a kliensprogram mit jelenítsen meg: a Földet, az égboltot vagy a Marsot. Ez utóbbi is jelentős átalakításon esett át: szintén háromdimenziós megjelenítést kapott.

Új eszköz a régebbi műholdképeket is megmutató lehetőség: egy időszalag bekapcsolása után az adott hely korábbi felvételeit is megtekinthetjük.

A felhasználhatóság minőségét jelentős mértékben javítja, hogy lehetőség van kommentált utazások rögzítésére, vagyis a tevékenységünket filmként, bemutatóként elmenthetjük.

A korábban csak a fizetős Pro és Plus változatokban elérhető GPS-követési lehetőség mostantól része az ingyenes változatnak.

A Google Earth 5.0 már 41 nyelven érhető el (a korábbi 26 helyett), s a kliensprogram letölthető a cég honlapjáról.

Azóta történt

Előzmények