Videószerkesztő alkalmazásgyártót vett a Google

Pénteken jelentette be a Google, hogy megállapodtak a Fly Labs felvásárlásáról. A cég videószerkesztő alkalmazásokat gyárt iOS rendszerekre. Ők készítették a Clips, a Crop, a Fly és a Tempo szoftvereket. A csapattal a keresőóriás a Google Photos szolgáltatását szeretné frissíteni.

A keresőóriás szóvivője elmondta, a cél nem a meglévő szoftverekkel hódítani az iPhone tulajdonosok körében, sőt. Még három hónapig érhetőek el az alkalmazások az iTunes áruházában, azonban ezek támogatása megszűnik, helyette a funkciók integrálására fordítják az energiákat a Google saját programjába.

A Fly Labs szoftvereit az elmúlt másfél évben több mint 3 millió alkalommal töltötték le, a cég adatai szerint 20 millió videó készült alkalmazásaik segítségével. A csapat beköltözik a keresőóriás Google Photos irodájába, Kaliforniába.

Azóta történt

Előzmények

  • Jól rajtolt az Apple Music: 6,5 millióan fizetnek érte havidíjat

    11 millió ügyfélnek járt le a három hónapos próbaidőszaka. Azt még nem tudni, hányan felejtették el időben lemondani.

  • Takarít a Google

    Algoritmusmódosítások sorozatát jelentette be a vállalat, melynek célja, hogy fellépjenek a feltört weboldalak és a spam ellen.

  • Google Aura Project

    Viselhető eszközökkel foglalkozik, a részletekről nem sokat tudni, de nyár óta így hívják a Google Glass utódját is fejlesztő részleget.