Gmail-újítás: akár tízgigás melléklet is küldhető

A tárhelyet biztosító Drive és a Gmail szorosabb integrációjával a Google lehetővé tette, hogy a levelezőszolgáltatás felhasználói akár 10 gigabájtos fájlokat is csatolhassanak e-mailjeikhez – feltéve, ha a mellékletet a Drive-on tárolják, vagyis nem az történik, hogy a levelezőrendszerekben átlagosan engedélyezettnél kb. négyszázszor nagyobb bármilyen fájl küldhető, hanem a címzett valójában a Google szerverein tárolt fájl letöltési linkjét kapja meg.

Tehát a fejlesztés lényege az, hogy a Google funkcióbővítéssel megkönnyíti az ilyen típusú csatolást: közvetlen beágyazási gomb jelent meg a Gmailben, amellyel a Drive-on található fájl linkje csatolható. Mivel a tárhelyen többféle hozzáférési jogot is be lehet állítani, ezért a Gmail figyelmeztet, ha a melléklet nincs megosztva, és közvetlen lehetőséget ad a hozzáférés módjának megváltoztatására.

gmail

Az új funkció a napokban aktiválódik, de fontos megjegyezni, hogy csak azok vehetik igénybe, akik bejelentkeztek a Gmail új típusú felhasználói felületére.

gmail

Érdemes azt is megjegyezni, hogy bár a maximális feltölthető fájlméret 10 gigabájt a Drive-on, ezt csak az előfizetők vehetik igénybe, ugyanis az ingyenesen használható tárhely maximum 5 gigabájt lehet – a 25 GB-os ára havi 2,49, a 100 GB-é havi 4,99 dollár, az 1 TB pedig 44,95 dollárba kerül havonta.

Azóta történt

Előzmények