Egy Gmail mind fölött

A Gmail androidos változata már tavaly év eleje óta lehetővé teszi, hogy a felhasználók a más levelezőszolgáltatóknál lévő fiókjaikat is kezelhessék az alkalmazással, de ezt a lehetőséget most tovább bővítették.

A hivatalos bejelentés szerint a „Gmailify” nevű funkció biztosítja, hogy a felhasználó a Gmail kiegészítő szolgáltatásait (spamszűrés, a bejövő levelek szervezése, Google Now integráció stb.) külső fiókoknál is igénybe vehessék, mégpedig a jelenleg is érvényes e-mail címükkel. Az új réteg biztosítja, hogy e fiókokat úgy lehessen kezelni, mintha a levelek a Google szerverein lennének. Mindez azoknak jöhet jól, aki ugyan elsősorban a Gmailt használják, de a régebben máshol regisztrált fiókjaikat is meg akarják tartani valamilyen okból.

A felhasználónak a külső fiókba belépve engedélyeznie kell a Gmailify funkciót, illetve a Gmail alkalmazás beállítások menüjében lehet összekapcsolni a címeket az alkalmazással.

Most a bevezetéskor a funkció csak a Yahoo!, illetve a Microsoft (Hotmail/Outlook) rendszereit támogatja, de a Google azt ígéri, hogy a jövőben további szolgáltatásokkal bővítik a lehetőségeket.

Azóta történt

Előzmények

  • Megszűnik a Picasa

    A Google Photos veszi át a helyét, a fókuszált fejlesztéssel jobb funkcionalitást és felhasználói élményt ígérnek.

  • Google Aura Project

    Viselhető eszközökkel foglalkozik, a részletekről nem sokat tudni, de nyár óta így hívják a Google Glass utódját is fejlesztő részleget.