A Google segít pénzre váltani a tudásodat

A Google mindenféle hírverés nélkül vezetett be egy új szolgáltatást, melynek a Helpouts nevet adták, és amely egyfajta online segítségnyújtó közösségi portál. A Helpouts egyelőre még nem él, viszont az érdeklődők már bejelentkezhetnek meghívóért, és majd értesítést kapnak az indulás időpontjáról.

helpouts

A Helpouts technológiailag a Google+ videócsevegést biztosító megoldására, a Hangoutsra épül, vagyis az információkat megosztani, illetve azokat elfogadni ezen a platformon lehet. Bejelentkezni és használni mind a PC-ről, böngészőből, mind pedig mobil eszközről (Android, iOS) lehet.

helpouts

Amennyiben a felhasználó kínálni akar egy tartalmat – tanácsokat nyújt bármiről –, akkor a regisztráció után feltölthet egy bemutató videót, illetve megmondhatja, hogy az érdeklődők mikor érik el őt élőben. A Google a megadott paraméterek alapján (képzettség, elérhetőség, ingyenes vagy fizetős stb.) szoftveresen igyekszik összehozni az egymáshoz illő lehetséges partnereket. A tartalomkínáló adhatja ingyen is a tanácsokat, de ha úgy dönt, akkor kérhet érte pénzt is. Ha ez utóbbit választja, akkor újabb Google-szolgáltatást kell igénybe vennie a fizetés lebonyolításához, a Google Pénztárcát. Az átutalt díjak 20 százalékát kapja a cég, akik az elégedetlen vevőknek százszázalékos pénz-visszatérítési garanciát ígérnek.

A tényleges feljelentkezés nem túl egyszerű, sok a feltétel és a tennivaló, részletek erről a Helpouts támogatási oldalán olvashatóak.

Azóta történt

Előzmények

  • Adatvédelmi biztosok aggódnak a Google Glass miatt

    Az adatvédelemért felelős szakemberek nemzetközi összefogással jelentkeztek a vállalatnál, hogy választ kapjanak kérdéseikre.

  • Már pénzt is lehet küldeni a Gmailben

    Az idei bemutató alapján kollégám joggal tette fel nekem tegnap a kérdést: biztos jó az nekünk, hogy ez a cég már ekkora, és ennyi mindenben befolyásolja és ellenőrzi az életünket?

  • Így kezdődött a Google I/O 2013

    Megújuló Maps, Play Music All Access zeneszolgáltatás, Play Game Services, Android Studio, még intelligensebb Google Now, végül Larry Page az éjszakai Föld előtt. Végigkövettük a keynote-ot.