Újabb súlyos üzemzavar és kiesés volt a Google-nál

A gondokat először szokás szerint a Twitteren jelezték amerikai felhasználók, akik arról számoltak be, hogy helyi idő szerint csütörtök reggeltől a Google bizonyos szolgáltatásai (többek között a YouTube, a Gmail, a Google Analytics, a Google Maps, a Google Docs, az AdSense, illetve a Blogger) használhatatlanul lassúvá váltak, illetve egyáltalán nem voltak elérhetőek. Hamarosan kiderült az is, hogy nem csak az Egyesült Államokat érinti a probléma, mert gondokat jeleztek például Nagy-Britanniából vagy Malajziából is.

A Google délelőtt 10 óra körül adott ki egy közleményt, melybe a Gmaillel kapcsolatos hibákat elismerték, majd délután annyit jeleztek, hogy „egy hiba a rendszerünkben" okozta a forgalomtorlódást, s az egész világot tekintve a felhasználók 14 százaléka szenvedte el a kiesést. A hivatalos indoklás szerint a közelebbről meg nem nevezett gond  következtében forgalomírányítási hiba lépett fel, s az ázsiai hálózatokra akkora mértékű adat érkezett, hogy ezt nem tudták kezelni, ezért lépett fel a lassulás, illetve leállás. A szolgáltatások végül teljes mértékben délutánra álltak helyre.

Dmitri Alperovitch, a McAfee kutatási alelnöke arról értesítette a Cnet-et, hogy egy belső levelezőlistán arról informálták, hogy az IPv6-ra történő átállási folyamat során állt elő a hiba, ám ezt az állítást a Google határozottan tagadta, Alperovitch viszont nem volt hajlandó bemutatni az őt igazoló dokumentumot.

Azóta történt

Előzmények