Elérhető a Google ingyenes 3D-s modellezőjének új változata

A Google tegnap szinte minden fórumán bejelentette, hogy egyik legsikeresebb szolgáltatásuk, a háromdimenziós épületek megalkotását és közzétételét segítő SketchUp újabb verzóval jelentkezett.

A négy éve indult SketchUp sikere akkora volt, hogy az talán magát a céget, a fejlesztőket is meglepte. A siker két oka röviden és leegyszerűsítve: szinte mindenki képes a Google által biztosított, roppant felhasználóbarát és nagy szakmai tudásról árulkodó eszközökkel virtuális 3D-s épületeket megalkotni, és a vállalat egyéb szolgáltatásaiban ezeket az alkotásokat a felhasználók közzé is tehetik.

Az új verzió, a 8-as több új eszközzel jelentkezik, hogy kiszolgálják az időközben felmerült igényeket. Az egyik legfontosabb, hogy könnyebbé vált az elkészített épületek behelyezése a legfőbb célpontnak számító alkalmazásba, a Google Földbe (a SketchUp egyik roppant vonzó tulajdonsága, hogy ha elkészítem a házam virtuális mását, elhelyezhetem a Google Föld adatbázisába is). A másik fontos alkalmazás, a Building Maker is érintett, az itt készült alkotások importja és javítása is könnyebbé vált. Emellett több apróbbnak tűnő, de a szerkesztőknek fontos új funkció is bekerült a 8-as verzióba.

Az ingyenes SketchUp 8 jelenleg angolul, franciául, olaszul, spanyolul és németül érhető el, a további lokalizált változatok a következő hetekben jelennek meg.

Azóta történt

Előzmények