Újra futnak a Google autói a magyar utakon

A Google ma bejelentette, hogy a Google Térkép magyarországi változatának pontosítása érdekében a cég autói a hazai utakon olyan, a térképfejlesztéshez szükséges információk gyűjtésébe kezdenek, mint az utcanevek, közlekedési táblák, útjelzések és üzletek feliratai.

Google

A cég indoklásként elmondja, hogy a folyamatosan változó városi környezetben nagy kihívást jelent számukra a Google Térkép pontosságának és naprakészségének megőrzése. Ebben a munkában a vállalat támaszkodik ugyan a partnereire, de sok olyan fejlesztési lehetőség van még, melyek kiaknázásához a Google-nak saját eszközeire, autóira van szüksége. A Google-autók által készített képeket egyrészt olyan információk feldolgozásához használja a cég, mint az utcanevek, közlekedési táblák, jelzések, másrészt a képek segítenek a felhasználók által javasolt pontosítások, módosítások jóváhagyásában, továbbá a helyi vállalkozások, üzletek helyének meghatározását is tökéletesítik, melyek így a térképen is pontosabban jelölhetőek.

Miután a Google autóit nagy érdeklődés övezi, a cég közölte, hogy október 19-én az autók elindulnak Magyarországon azzal a céllal, hogy információkat gyűjtsenek a Google Térkép fejlesztéséhez, melynek a jövőben remélhetőleg részét képezheti az Utcakép (Street View) is. Számtalan más térképkészítő vállalat is pontosan ugyanilyen módon gyűjtött és gyűjt adatokat térképeinek fejlesztéséhez. Az említett autók ugyanolyanok, mint amelyeket az Utcakép készítéséhez használnak, és bár a vállalat bízik benne, hogy a jövőben ezt a szolgáltatását is bevezetheti Magyarországon, jelenleg nincs bejelenteni valója semmilyen, az Utcakép magyarországi elindítását illető kérdésben.

Azóta történt

Előzmények