Betörtek az F-Secure-hoz (is)

A HackersBlog oldalán megjelent írás szerint az úgynevezett SQL Injection és Cross Site Scripting eljárások ellen védtelennek bizonyult a finn F-Secure egyik weblapja. A hackerek tájékoztatása szerint az F-Secure „nem szivárog”, vagyis érzékeny adatokhoz nem férhettek hozzá, mindösszesen néhány korábbi vírusaktivitáshoz kapcsolódó statisztikára bukkantak.

Nem így a moszkvai székhelyű biztonságtechnikai vállalat, a Kaspersky esetében. A cég amerikai honlapját február 7-én törték fel, a hackerek szerint a betörést követően mindenféle rendkívül kényes információhoz férhettek hozzá, mint például a felhasználók és adminisztrátorok listájához, aktivációs kódokhoz, ismert hibák gyűjteményéhez, értékesítési információkhoz. A Kaspersky később elismerte a betörést, a cég elmondása alapján a támadást követően nem találtak arra utaló jelet, hogy a hackerek bármilyen adatot manipuláltak volna.

Két nappal később a Bitdefender is áldozatául esett a kíváncsi hackereknek, amely szerintük ugyanazoktól az adatbiztonsági problémáktól szenved, mint a Kaspersky.

Azóta történt

Előzmények