Hackerland verseny Bécsben

Az alkalmazások biztonságával összefüggő tesztek, kutatások és képzés terén működő Security Innovation cég és az RSA Security közösen szponzorálja az október 17-e és 19-e közt Bécsben sorra kerülő 2005-ös európai RSA-kiállítás idején megrendezett interaktív Hackerland versenyt. A szoftverbiztonsággal kapcsolatos, gyakorlatias feladatok megoldása során azt értékelik, hogy a résztvevők milyen tudással és szakértelemmel rendelkeznek a webes alkalmazások biztonsága terén. A Hackerland verseny eredményét még a kiállításon kihirdetik.

A Hackerland résztvevőinek gyakran előforduló és rejtett biztonsági problémákat is el kell hárítaniuk a kimondottan e verseny céljára megszerkesztett weblapon. Egy csatolt válaszlapon azt is megtudhatják, milyen területen érzékeny a szoftver a biztonsági kockázatokkal szemben. A versenyt az nyeri meg, aki a legügyesebben tárja fel a szoftver biztonsági szempontból sebezhető pontjait. Ez a verseny is tanúsítani fogja az alkalmazások biztonságának jelentőségét, hiszen a Gartner becslése szerint a biztonsági szempontból sebezhető pontok 70 százaléka az alkalmazások szintjén jelentkezik.

Az esemény helyszíne a bécsi Austria Center, azon belül pedig a 19-es Hackerland standot kell keresniük az érdeklődőknek, további részletek pedig a Hackerland weboldalán olvashatók.

Azóta történt

Előzmények