Hardvergyártásba fog a Valve

Régóta kering az a szóbeszéd, miszerint a Valve nem áll meg a játékok terjesztésénél – ezt alátámasztva, oldalunk nemrég hírt is adott arról, hogy a közeljövőben egyéb szoftverek is felkerülnek a Steam online disztribúciós rendszer virtuális polcaira. Egy másik pletyka szerint a cég saját hardvert is szeretne fejleszteni, ám ezidáig a vállalat nem erősítette ezt meg. A mostani esetben sem kapunk konkrét választ erre a kérdésre, ám Gabe Newell múltkori beszéde, valamint a Valve oldalán található új álláshirdetés egyre biztosabb támasztékot ad arra nézve, hogy egyszer saját márkás, fizikai terméket is láthassunk a cégtől.

Ahogyan az a hirdetésben is olvasható, a Valve úgy érzi, hogy bőven van még lehetőség arra, hogy innovatív termékek szülessenek a videójáték-iparban: „A Valve hagyományosan egy szoftverfejlesztő cég. Az olyan nyitott platformok, mint a PC vagy a Mac fontosak a számunkra, mivel mind nekünk, mind a partnereinknek megengedik azt, hogy erős és közvetlen kapcsolatot ápoljunk vásárlóinkkal. Ugyanakkor frusztrálva érezzünk magunkat a számítógépes hardvertérben látható innovációk hiánya miatt, ezért belevágunk mi is. Még a legalapvetőbb beviteli eszközök, az egér és a billentyűzet sem változott jelentőségteljesen az évek során. Egy igazi rés van a piacon, és azt, hogy a felhasználóknak egy új, vonzó élményt kaphassanak, figyelmen kívül hagyják.”

Azt, hogy egy teljes értékű játékkonzolt, asztali gépet vagy esetleg csak egy perifériát tervez piacra dobni a cég, egyelőre nem tudni, ám a fentebbi sorokból kivehető, hogy valami forradalmi, eddig nem látott terméket kíván kifejleszteni a cég.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Előzmények