Hotspot a hazai McDonald's éttermekben

Május 15-től a magyarországi McDonald’s éttermekben is elérhető a széles sávú vezeték nélküli internetkapcsolat – igaz, nem ingyen. Első lépésben a márka hetven hazai éttermében létesül hotspot, mely 1 megabites kapcsolatot biztosít a megfelelő hordozható készülékekkel – Wi-Fi-vezérlővel rendelkező noteszgéppel, kéziszámítógéppel vagy okostelefonnal – rendelkező vendégek számára.

A szolgáltatás kétféle – az éttermek pénztárainál előre megvásárolható – kártyával vehető igénybe. A félórás hozzáférésre jogosító kártya 750, míg a 100 percnyi internetezést lehetővé tévő 2800 forintba kerül. Emellett lehetőség van a szolgáltatást kiépítő Wierától havi előfizetést is vásárolni, ezek ára havi 250, 500, illetve 2000 percnyi hamburgeres internetezésért 5000, 7500, illetve 10 000 forint.

A Wiera a McDonald’s számára egy dedikált központot alakított ki, ehhez csatlakoznak az egyes éttermek, és itt történik meg a hozzáférési jogosultságok ellenőrzése. A rendszer kiépítéséhez kizárólag Cisco hálózati eszközöket használtak fel – ami nem meglepő, hiszen, amint arról lapunk is beszámolt, a Wiera nemrégiben az Év Mobil Cisco Partnere díjat nyerte el.

Azóta történt