Linux-alapú OS-t vett a HP

A HP tegnap jelentette be, hogy a Phoenix Technologiestól 12 millió dollárért vásárol szoftvereket, egy Linux-alapú operációs rendszert, illletve virtualizációs megoldásokat.

Az operációs rendszer a HyperSpace, egy „könnyűsúlyú”, kiegészítő rendszer, melyet arra optimalizáltak, hogy nagyon gyorsan töltődjék be, a felhasználó a gép bekapcsolása után néhány másodperccel már képes bizonyos alapvető funkciókat elérni (böngészés, képnézegetés, levelezés stb.), és elsősorban mobil számítógépeken használják. Emellett a HP megveszi a HyperCore nevű hypervisor programot is, mely lehetővé teszi a windowsos gépeken a HyperSpace párhuzamos futtatását.

A Phoenix közleménye szerint a tranzakció várhatóan még ebben a hónapban lezárul. Egyes feltételezések szerint a HP-nek az 1,2 milliárdért megvásárolt Palm termékeinek (talán a WebOS-nek) a továbbfejlesztéséhez van szüksége a most megszerzett szoftverekre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP
  • Palm

Előzmények

  • Saját e-mail címük lesz a HP nyomtatóinak

    A vállalat vezetőinek reményei szerint teljességgel át fognak alakulni a nyomtatási szokások az internetalapú megoldás következtében.

  • Tehéntrágyára alapozza új adatközpontját a HP

    A HP Labs tehéntrágyából nyert energiával táplált adatközpontot tervez, mivel kutatásaik szerint fenntartható IT-ökoszisztémát lehet kialakítani a tehenészetek szervesanyag-hulladékának felhasználásával.

  • A HP felvásárolja a Palmot

    Az okostelefon-piacon önállóan csak szenvedő két cég együtt talán többre képes. Következik az 1,2 milliárd dolláros kérdés.

  • Gyorsan induló rendszerek

    Manapság egyre többeket foglalkoztat valamilyen formában a villámgyors rendszerindítás, megpróbálok képet adni a jelenleg futó fontosabb, ígéretesebb projektekről.