IBM szoftvereken oktatnak a Károly Róbert Főiskolán

Közös szándéknyilatkozattal erősítette meg együttműködését a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola és az IBM Magyarország. A megállapodást ma délelőtt írta alá Dr. Magda Sándor, a főiskola rektora és Veres Zsolt, a vállalat vezérigazgatója. Az IBM az intézmény 2 éve elindított gazdaságinformatikus-képzését támogatja a jövőben, elsősorban ingyenes szoftverek rendelkezésre bocsátásával. Az IBM alkalmazásai a hivatalos tanrendbe is beépülnek.

Tavaly közel nyolcvanan kezdték meg tanulmányaikat a gazdaságinformatikus szak államilag finanszírozott helyein, idén szeptembertől várhatóan százhetvenen csatlakozhatnak be a képzésbe. A ma aláírt megállapodás értelmében az IBM Cognos, Rational, Blueworks, BPM, Websphere és Tivoli programjainak oktatása a hivatalos tanrend részét képezi. Az alkalmazások olyan készségek és kurzusok elsajátításában kaphatnak szerepet, mint az infrastruktúra-menedzsment, folyamatmenedzsment, üzleti intelligencia és az informatikai rendszerek fejlesztése.

„Az IBM célja egyértelműen az, hogy technológiáin és megoldásain keresztül korszerű, a végzős növendékek elhelyezkedési esélyeit növelő, gyakorlati üzleti és menedzsmentismeretek adjon át” – mondta a megállapodás aláírása kapcsán Veres Zsolt, az IBM Magyarország vezérigazgatója.

Azóta történt

Előzmények