Eurómilliárdok cserélnek gazdát a legnagyobb európai tech kiállításon

2018-ban 4,7 milliárd euró értékben kötöttek megállapodásokat a rendezvény néhány napja alatt.

Hamarosan, konkrétan szeptember 6-án kezdőik a legnagyobb európai technológiai kiállítás, az IFA, amely a világon az egyik legkomolyabb múltra visszatekintő ilyen tematikájú expó. Első alkalommal 1924-ben rendezték meg Berlinben, még Internationale Funkaustellung néven, ami Nemzetközi Rádiókiállítást jelent magyarul, és ez jelzi is, hogy akkoriban milyen típusú termékekről szólt az esemény. Néhány év alatt Németország, sőt az egész öreg kontinens egyik legfontosabb technológiai kiállításává nőtte ki magát, amelynek jelentőségét tökéletesen jelzi, hogy 1930-ban a nyitóbeszédet maga Albert Einstein tartotta.

A korábban a szórakoztatóelektronikára fókuszáló, ám mostanra már a telekommunikációt, járműipart, háztartási elektronikát és gamer univerzumot is magába olvasztó eseményen a látványos standok mögött is zajlik az élet. A szervezőktől kapott adatok értelmében konkrétan vagyonok cserélnek gazdát néhány nap alatt, és ebben most egy szemernyi túlzás sem volt! 2018-ban – a hivatalos információk szerint – 4,7 milliárd euró, azaz olyan 1540 milliárd forint értékben kötöttek különféle megállapodásokat a rendezvényen.

Az előzetes adatok alapján újdonságokban idén sem lesz hiány, és ha minden a tervek szerint alakul, idén is helyszíni beszámolót közölhetünk majd az eseményről.

Azóta történt

Előzmények