Rengeteg laptop készülhet Indiában

32 cég között a Dell és a HP is bejelentkezett, hogy Indiában gyártson laptopokat.

Régóta nem titok, hogy India chip- és gyártói hatalommá szeretne válni, ennek érdekében számos kedvezményprogrammal és egyéb projekttel ösztönzi a cégeket, hogy terjesszék ki vagy vigyék a gyártásukat az országba.

Miután néhány hete igen komoly importkorlátozást vetett ki a laptopokra az indiai kormány, a napokban azt közölték, hogy legalább 32 nemzetközi elektronikai cég jelentkezett be az indiai kedvezményprogramra, hogy az országban gyártson laptopokat, tableteket és szervereket.

Narendra Modi kormánya nagy erőket fordít a helyi gyártás és a Make in India program felpörgetésére, sok óriási cég hoz létre központokat, üzemeket az országban, az Apple mellett mások is igyekeznek több lábra állítani az ellátási és gyártói láncukat – ennek egyik kedvelt segítője most India.

Az ország a helyi laptopgyártást egy 2 milliárd dolláros csomaggal segítené, többek között. Ezen felül az importkorlátozás is ezt ösztönzi. A 32 bejelentkezett cég között van a HP, a Dell, az ASUS, az Acer és a Lenovo is. Értelemszerűen az még nem mostanában derül ki, hogy az indiai gyártással melyik cég milyen arányban szolgálná ki az ország ügyfelein túl a globális piacot is (szintén például az Apple mintájára).

Azóta történt

Előzmények