Információvédelmi technológiák az Albacomptól

Az Albacomp Rt., valamint a titkosító és rejtjelező eszközöket fejlesztő és gyártó Thales e-Security partneri megállapodást írt alá; a megegyezés értelmében az Albacompon keresztül ezentúl Magyarországon is elérhetőek lesznek a Thales személyi információvédelmi szolgáltatásai.

A Thales e-Security az adat- és személyi információvédelmet igénylő cégeknek biztosít többlépcsős, hardveres, szoftveres, illetve kártyás titkosításokat. A cég az Európai Unió adatvédelmi szabályaihoz és elvárásaihoz illeszkedő információvédelmet minden országban egyetlen partner segítségével tesz elérhetővé. A vállalat az e-biztonság, a kártyás fizetés és a hálózati biztonság területén nyújt szolgáltatásokat. Széleskörű megoldásokat kínál a kormányzati és nemzetbiztonsági információk védelmére, valamint a pénzügyi tranzakciók során felmerülő biztonsági problémákra. A világon a bankok több mint fele, a legforgalmasabb tőzsdék többsége Thales-technológiát használ – írja az Albacomp közleménye. A csoport 61 500 embert foglalkoztat világszerte, és 2003-ban 10,6 milliárdos árbevételt könyvelt el.

Az Albacompon keresztül a Thales e-Security Magyarországon is a legmagasabb szintű adat-, adatforgalmi, adattárolási, valamint személyazonosítási szinteket biztosítja az adat- és személyi információvédelmet igénylő cégeknek. Az ezentúl Magyarországon is elérhető technológiát és tudást főként az államigazgatási, nemzetbiztonsági, felderítési, bűnüldözési szervek, valamint a nagy biztonságot igénylő pénzügyi, banki szféra használhatja ki.

Azóta történt

Előzmények