Elérhető a JAWS képernyőolvasó és a MAGic képernyőnagyító program új verziója

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány honosította a JAWS for Windows 11.0 képernyőolvasó és a MAGic 11.0 képernyőnagyító program 64 bites változatát – közölte a szervezet tegnap, jelezve, hogy további funkciókkal és hibajavításokkal bővültek a 32 bites verziók is.

A JAWS for Windows képernyőolvasó a vak emberek számára a számítógépen történő munkavégzés nélkülözhetetlen kelléke. A MAGic képernyőnagyító pedig akár 36-szoros mértékben képes felnagyítani a számítógép monitorán látható tartalmat, így lehetővé teszi a gyengén látó emberek számára, hogy úgy használják a számítógépet, mint a jól látók.

A MAGic új változatának legfontosabb újdonsága a kétmonitoros rendszerek használatának lehetősége. A kétmonitoros alkalmazás áttekinthetőbbé teszi a számítógép használatát úgy, hogy az egyik képernyőn a normál méretű kép, a másikon a nagyított látható. A szoftver kiegészítőjeként megvásárolható speciális MAGic billentyűzettel egyszerűen használható a program összes funkciója.

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány látássérült és látó munkatársainak közös célja, hogy az informatika eszközeivel segítségék a vak és gyengén látó emberek életét. Működése tíz évében a szervezet több mint ezer látássérült embernek adományozott számítógépet, képernyőolvasó és képernyőnagyító szoftvereket.

Azóta történt

Előzmények