Ingyenes könyvelő- és számlázóprogram

Ingyenessé és letölthetővé tette a Számadó-21 Könyvelő Light programot és a Számadó-13 számlázót 2005 április elsejétől – jelentette be a program gyártója, a Számadó Közös Vállalat. A cég már korábban közkinccsé tett számlázóprogramja után a most ingyenessé váló könyvelőprogram semmiféle korlátozást nem tartalmaz, teljes egészében megegyezik az eddig forgalomban lévő változattal. A különbség annyi, hogy nem tartozik hozzá ügyfélszolgálati és szoftvertámogatás. Azonban, hogy a felhasználók ne maradjanak teljesen magukra, a program fejlesztője a saját honlapján létrehozott egy fórumot, ahol a program használói egymás között megoszthatják tapasztalataikat és kérdéseikre választ kaphatnak a többi felhasználótól.

A fórumot kipróbáltuk, és nagyon korrekt válaszokat kaptunk, egyelőre a gyártó munkatársaitól. Kiderült például, hogy még nem dőlt el, az ingyenes szoftverbe folyamatosan be fogják-e építeni a jogszabályi változásokat. Nehézségekkel kell szembenéznie annak is, aki az ingyenes számlázóprogramot és a könyvelőprogramot együtt szeretné használni, mert "az adathordozhatóság a rendszernek nem része, azonban megfelelő ügyességgel megoldható. A rendszer tudásbázisában el kell olvasni a BIZIN-el kapcsolatos tudnivalókat. A 21 programkönyvtárában van egy bizin.exe, ami hasznos eszköz a feladat megoldásához."

Éppen ezért csak azoknak ajánlható nyugodt szívvel a programok használata, akik nem ijednek meg egy kis olvasástól és némi barkácsolástól, avagy fizetni tudnak egy szakértőt e célra.

Azóta történt

Előzmények