Ingyenes WiFi-zóna a Budapest Plázson

Internet sátor és ingyenes WiFi-hotspot zóna fog működni az Újpesti Alsó Rakparton a most hétvégén induló Budapest Plázson. A rakpart 300 méteres szakaszán a látogatók akár a munkájukat is végezhetik napozás és hűsítők fogyasztása mellett, amennyiben az egyéb feltételek (napsütés, alkalmas mobil számítástechnikai eszköz, szélcsendes idő, pormentes levegő) is adottak.

A rendszer kiépítését az (egyebek mellett a Mitac termékek hazai disztribucióját is ellátó) LCP Systems Kft. végezte, míg az üzemeltetésre a Kopint-Datorg Szakiskola és a rendhagyó nevű 2. sz. Amcomp Kft. kapott megbízást a rendezvény szervezőitől. A rendszerelemek elsősorban az üzleti alkalmazások területén ismert amerikai Symbol Technologies vállalat termékcsomagjából lettek kiválasztva (ez a cég az, melynek korábbi vezetői ellen jelenleg is eljárás folyik, mivel pénzügyi visszaélésekkel vádolja őket az illetékes egyesült államikbeli államügyészi hivatal). A Symbollal kapcsolatos az a projekt is, amely új mobilrendszerébe beépítve kínál három vezeték nélküli üzemmódot, és a Coca-Cola Enterprises 28 ezer darabot rendelt ezekből észak-amerikai és európai sofőrjei számára.

A Budapest Plázs idén egy héttel tovább lesz nyitva az eddig megszokottnál, így az érdeklődők augusztus 31-ig kereshetik fel a – ma már idegenforgalmi szempontból is jelentős – pesti "homokozót".

Azóta történt

Előzmények