Ötszázért kétszáz lájkot

A hiúságra mindig lehetet üzletet építeni, akár automaták segítségével is.

Rövid idő alatt nagy karriert futott be a közösségi oldalakon az a kép, amelyet először Vaszilij Szonkin újságíró osztott meg az Instagramon: a fotó Moszkva belvárosában, az Ohotnij Rjad bevásárlóközpontban készült, és egy olyan automata látható rajta, amellyel többek között lájkokat lehet vásárolni az Instagramra.

A hamis lájkok vagy követők megvásárlása egyidős az internetes közösségi médiával, de az ezt kínáló vállalkozások egyszerűen egy weboldalon keresztül szokták felajánlani – illegális, az oldalak felhasználási feltételeit megszegő – szolgáltatásaikat.

A gép
[+]

Az újításnak számító moszkvai gép a leírás szerint mindössze 50 rubelért, azaz kb. 230 forintért ad az Instagramon a képre 100 hamis lájkot, illetve 100 rubelért lehet 100 instagramos követőt vásárolni. Emellett a gép még sok mindent tud: lehet vele szelfit készíteni, ki lehet nyomtatni az Instagramon található képeket, valamint követőket és lájkokat lehet venni a roppant népszerű orosz közösségi oldal, a VKontakte tartalmaihoz.

Szonkin arról is beszámol, hogy Moszkva más pontjain is megjelentek ezek az automaták, sőt tudósítások szerint más orosz városokban is.

Előzmények