Az Intel az autóvezetés megreformálásán dolgozik

Az Intel egy százmillió dolláros alapot hozott létre a célból, hogy az elkövetkező négy-öt évben világszerte olyan projekteket támogasson, amelyek célja a gépjárművekbe szánt felhőalapú kommunikációs technológia és alkalmazások fejlesztése.

„A fejlett technológia a mindennapi élet szerves részévé vált, a felhasználók igényelik, hogy mindig hozzáférhessenek interneten keresztül az információkhoz, a hírekhez, a szórakoztató tartalmakhoz és a közösségi oldalakhoz. A gépjárművekbe épített készülékeknek ugyanígy lehetőséget kell teremteni minderre biztonságos körülmények között. Az Intel Capital Car Fund azt szeretné elérni, hogy a gépjárművezetők az eddigieknél fokozottabban élvezhessék a technológia nyújtotta lehetőségeket” – nyilatkozta a projektről Arvind Sodhani az Intel Capital elnöke és az Intel elnökhelyettese.

Az Intel kiemelten támogatná többek között a beszéd- és gesztusfelismerő programokat, illetve olyan megoldásokat, melyek nyomon követnék a vezető szemmozgását. Az új, felhőalapú technológiák segítségével a sofőrök egyebek mellett kommunikálhatnának egymással, illetve valós idejű információkat kapnának a forgalom aktuális állapotáról. A projekt részeként a németországi Karlsruhéban az Intel új autóipari innovációs és termékfejlesztési központot nyitott, ahol az újításokat alkalmazzák, tesztelik és bemutatják majd. Emellett akadémiai kutatóprogramokat is indítanak az IVI- (in-vehicle infotainment) és a telematikai fejlesztések megalapozására, illetve saját kutatócsoportjaik (Intel Labs Experience, illetve az Interaction Research) munkáját is kiterjesztik az autóipari területre.

„Ma, a mobiltelefonok világában az emberek mindennapi életének részét képezi, hogy készülékeken keresztül kapcsolat tartanak egymással, akár otthon, akár a munkahelyükön tartózkodnak, akár éppen úton vannak” – indokolta törekvéseiket Paul Otellini, az Intel elnöke és vezérigazgatója.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények