Biometrikus azonosítással védett tárhelyet kínál a McAfee

Az Intel által 2011-ben 7,68 milliárd dollárért felvásárolt McAfee ma jelentette be LiveSafe szolgáltatását, mely a szokásos védelmi megoldások mellett egy érdekes szolgáltatást is kínál: biometrikus azonosítással védett 1 GB-os tárhelyet. Mivel a tárhely relatíve kis kapacitású, a McAfee egyfajta páncélszekrénynek szánja, ahol bizalmas dokumentumokat és egyéb fontos személyes adatokat tárolhatunk.

A védett tárolóhoz csak úgy férhetünk hozzá, ha arc- és hangazonosításon is átesünk, valamint a szükséges PIN kódot is ismerjük. A többszintű azonosítás csak azokon az eszközökön fog teljes körűen működni, melyekben az IPT (Identity Protection Technology) technológiát támogató Intel processzor van (ez alapvetően vPrós Ivy Bridge-et jelent, itt érdemes keresgélni a támogatott eszközök között), mondta el Gary Davis, a McAfee fogyasztói üzletágért felelős alelnöke. Ott, ahol nincs meg a teljes technológiai támogatás, le kell mondanunk a biometrikus azonosításról, és csak a PIN kóddal tudjuk védeni a felhőben tárolt adatainkat. Elég valószínű, hogy a biometrikus azonosítást nem kéne feltétlenül egy bizonyos Intel technológiához kötni, de mivel a McAfee már a processzorgyártó tulajdona, üzleti szempontból érhető a lépés.

A LiveSafe csomag június 9-étől lesz elérhető bizonyos Dell modelleken, a kiskereskedelmi verzió pedig valamikor július folyamán fog debütálni. Az előfizetési díj egy évre 79,99 dollár, de új számítógéppel vásárolva az első év csak 19,99 dollárba fog kerülni.

A támogatott platformok közül egyelőre hiányzik a Windows Phone és a Chromebookra, de a szokásos elterjedt (Windows, Mac OS, iOS, Android) operációs rendszereken kívül BlackBerryre is elérhető lesz a szoftver.

Azóta történt

Előzmények