Internetutalványt bocsátott ki a Sodexho Pass Kft.

December elsejétől a cégek már internetutalványt is adhatnak alkalmazottaiknak adó- és járulékmentesen összeghatártól függetlenül. Az új szolgáltatást, a Sodexho Pass internetutalványt, a Sodexho Pass Hungária Kft. és az Axelero Internet indítja útjára, egyszerűbbé téve ezzel a vállalatoknak a saját dolgozóiknak nyújtott otthoni internet-hozzáféréshez kacsolódó támogatást. Az internetutalványokat, amelyeket a Sodexhón keresztül 2004. december elsejétől lehet megvásárolni és igénybe venni, az Axelero meghatározott lakossági internetszolgátatásainak – a lakossági ADSL, a Kábelnet, a Kombi és a Mindenkinet – igénybevételére lehet felhasználni.

Tipp: magasabb nettó támogatás adható

Az adótörvények 2003. január elseje óta teszik lehetővé a munkaadóknak, hogy dolgozóik otthoni internet-használatát adó- és járulékmentesen támogassák. Ezt kihasználva a cégek jelentős, a bérben történő kifizetéshez képest több mint 50 százalékos költségmegtakarítást érhetnek el, vagy 100 százalékkal magasabb nettó támogatást adhatnak dolgozóinak ugyanakkora bérköltség mellett, amennyiben a támogatás e formáját használják – mondta Héjjas Gábor, az Axelero Internet értékesítési vezérigazgató-helyettese.

A juttatási forma egyik előnye, hogy a dolgozóknak korlátlan mértékben adható adó- és járulékmentesen, szemben például az étkezési hozzájárulással vagy az üdülési csekkel, ahol jogszabály állapítja meg az adó- és járulékmentesen adható összeg felső határát. Másik előnye más internethez kapcsolódó juttatási formához képest, hogy minimális adminisztrációt igényel: a cégnek ugyanis az utalvány megvásárlását követően nem kell többé minden egyes alkalmazottja esetében külön szerződést kötnie az internetszolgáltatóval, nem kell minden hónapban számlákat ellenőriznie, könyvelnie, kifizetnie, és ha az alkalmazott esetleg távozik a cégtől, a szerződés felbontása miatti kötbér sem terheli a vállalatot.

A szerződéskötés ebben az esetben a munkavállaló feladata, és minden internethasználathoz kapcsolódó költséget is ő maga egyenlít ki, amikor a cégétől kapott Sodexho-utalványon található kódot az Axelero erre a célra kialakított weboldalán megadja. Héjjas Gábor, az Axelero Internet értékesítési vezérigazgató-helyettese hozzátette, hogy az utalvány egyszerű fizetőeszközként használható új előfizetés esetén az indulóösszeg befizetésére vagy a már meglévő előfizetések egyenlegének kifizetésére is, tehát az utóbbi esetben nincs szükség a szerződés módosításra. Ha az ügyfél összességében kisebb névértékű utalványt kapott, mint az általa előfizetett internetszolgáltatás havidíja, akkor a további tartozását postai csekken vagy online banki átutalással tudja kiegyenlíteni.

Azóta történt

Előzmények