Itt a GFI WebMonitor új verziója

Megjelent a GFI internetforgalom-felügyeleti és -biztonsági szoftverének, a WebMonitornak új, 4-es változata – jelentette be a szoftvercég. A kis- és közepes méretű vállalatoknak szánt, Microsoft ISA szerverekhez készített termék segítségével az adminisztrátorok valós időben felügyelhetik és kontrollálhatják a felhasználók internetböngészését és letöltéseit. Az alkalmazás lehetőséget ad a nemkívánatos tartalmak automatikus letiltására, valamint a letöltendő fájlok biztonsági szűrésére is. Újdonság, hogy a WebMonitor 4 három változatban érhető el, mivel a korábbi verzió két fő modulját önállóan is piacra dobják WebSecurity Edition és WebFilter Edition néven. Ezek mellett megmaradt a régi, egybegyúrt alkalmazás is, ez UnifiedProtection Edition néven kapható.

Az új verzió számos új szolgáltatással és funkcióval bővült. Ilyen a valós fájltípus-ellenőrzés; az átdolgozott, webalapú, távolról menedzselhető adminisztrációs felület; a valós idejű webforgalom- és sávszélesség-felügyelet; a vírusok mellett a kémprogramok és az adathalász támadások elleni védelem (akár három keresőmotorral is); fekete- és fehérlista a webcímek, IP-címek és a felhasználók szabályozására; a gyanús fájloknak szánt karantén és a WebGrade tartalomszűrési adatbázis.

Az új verzióval változik a termék licencelése is. Míg korábban az alaptermékhez opcionális, éves előfizetésért megvásárolható konstrukcióban járt a vírusfrissítés, valamint a verziókövetés és terméktámogatás, mostantól éves díja van a teljes terméknek. Ez magában foglalja a WebMonitor megfelelő verzióját, a Norman és BitDefender antivírus, antispam és tartalomszűrő adatbázisok frissítéseit, a verziókövetést és a terméktámogatást is. Opcionálisan választható kiegészítésként egyedül a Kaspersky AV keresőmotor maradt meg.

A termékről további információ a hazai forgalmazó SVED Zrt. honlapján olvasható.

Azóta történt

Előzmények