Itt a Skype 1.1

Az ingyenesen használható, internetes telefonálást, szöveges chatet és fájlcserét lehetővé tévő Skype kliens Windows operációs rendszerekhez fejlesztett változata tegnap elérkezett az 1.1-es verzióhoz. A program korábbi változatai által támogatott konferenciahívás az új verzió legfőbb újításaként kiegészült a maximum ötven résztvevőből álló csoportos chat lehetőségével is.

A Skype 1.1 kezelőfelületét a korábbiakhoz képest némileg átdolgozták a készítők, így a partnerlista több információt hordoz (többek között itt is megjelentek az avatarok), ám továbbra is jól átlátható maradt. Mindezek mellett beépült a programba a partnerek állapotának nyomon követését segítő modul, mely más üzenetküldő alkalmazásokhoz hasonlóan a tálca mellett felbukkanó kis ablakokkal jelzi a listánkon lévő kapcsolatok státuszváltását. A program új verziójában mindemellett számos korábbi hibát javítottak, többek között az 1.1-es Skype hatékonyabb együttműködést ígér a Windows XP beépített tűzfalával.

Az ingyenes Skype kliens különböző változatait eddig csaknem ötvenmillióan töltötték le az internetről, a regisztrált felhasználók száma több millióra becsülhető. A program letölthető a http://www.skype.com/ weboldalról.

Azóta történt

Előzmények