Játékosan tanítja a helyes internethasználatot a Google

A Be Internet Awesome program két részből áll, egy oktatóanyagból és egy böngészőből játszható játékból.

Kifejezetten gyerekeknek indít oktatási programot a Google, hogy megtanulják kezelni az internetes zaklatókat, felismerni és elkerülni az adathalász próbálkozásokat, illetve a többi, kifejezetten a világhálón rájuk leselkedő veszélyt.

Kellemesen egyensúlyoz az oktatás és a szórakozás között
Kellemesen egyensúlyoz az oktatás és a szórakoztatás között (forrás: Google) [+]

A Be Internet Awesome program két részből áll, része egy Interland nevű videojáték, amit tanárokkal, YouTube videósokkal és internetbiztonsággal foglalkozó szervezetekkel fejlesztettek ki, illetve egy oktatóanyag is. A részvétel ingyenes és a Google Classroom, keretein belül szintén elérhető.

A leckék a vállalat tájékoztatása alapján megfelelnek a Nemzetközi Tudományos és Technológiai Oktatásért Társaság (International Society for Technology in Education) szabványainak, míg a játék szórakoztató keretek között erősít rá a frissen tanultakra. Hogy minél tovább emlékezzenek az elhangzottakra a fiatalok, a keresőóriás oklevelet is készített, amit a tanárok (vagy akár a szülők) tölthetnek ki a gyerekek számára, ha elvégezték a "tanfolyam" egy-egy leckéjét.

Kivel érdemes megosztani a bunker titkos jelszavát?
Kivel érdemes megosztani a bunker titkos jelszavát? (forrás: Google) [+]

A helyes internethasználati szokásokra nevelő program angolul érhető el, arról nincs információ, hogy tervezik-e ennek fordítását. A játékot mindenesetre érdemes a gyerekekkel közösen végigvinni, így beszúrhatók extra magyarázatok is. Az alkotó szándéka szerint elsősorban iskolai keretek között, informatika órán kerülhet sor a képzésre.

 

Azóta történt

Előzmények