Java-fejlesztői versenyt hirdet a Sun

A Sun Microsystems az idén immár másodízben hirdeti meg a Sun Java Fejlesztői versenyt, amely ezúttal két témakör köré szerveződik: webszolgáltatások megvalósítása J2EE 1.4 alapon, valamint „10 éves a Java”. Míg az első kategóriában nevezők feladata egy olyan desktopoldali komponens vagy szerverportlet fejlesztése, amelyik hozzájárul egy vállalat, intézmény valós üzleti problémájának megoldásához, a különdíjért folyó születésnapi versenyben a Sun a legkreatívabb, az 1.5 Java környezetet legjobban kihasználó maximum 10 kbyte méretű alkalmazást díjazza.

A részvétel feltételei

A versenyen minden magyar állampolgár vagy hazánkban bejegyzett cég részt vehet. A pályaműnek kizárólag saját fejlesztésű és saját szellemi tulajdont képező, Java-alapú, kereskedelmi forgalomban nem kapható szoftvernek kell lennie, amelyik egy vállalat, intézmény valós üzleti problémájára kínál megoldást. Egy személy vagy cég mindkét meghirdetett kategóriában indulhat.

A versenyen való részvételi szándékot legkésőbb 2005. július 15-ig az erre a célra kiállított regisztrációs formanyomtatvány kitöltésével kell jelezni. A formanyomtatvány a verseny honlapján érhető el. A végleges pályaművek beküldésének határideje 2005. szeptember 23., az eredményhirdetésre pedig a 2005. október 13-án megrendezendő Java Fejlesztői konferencián kerül sor.

Értékelési szempontok és díjak

A pályaműveket a Sun Microsystems szakembereiből és független szakértőkből álló zsűri értékeli a következő szempontok alapján: egyedi ötlet, kreativitás, technikai megoldások, architektúra, az adott környezet kihasználása, megjelenés, design, programkód stílusa, olvashatósága, dokumentáció minősége. A legjobbak értékes nyereményekben részesülnek: belépőt – és teljes ellátást – nyerhetnek a jövőre Kaliforniában megrendezendő JavaOne konferenciára, valamint AMD Opteron-alapú Sun munkaállomást kaphatnak a sikeres pályázatért cserébe.

Azóta történt

Előzmények