Jön a Business One, az SAP tömegterméke

Mint az köztudott, az SAP "eredendően" nagyvállalatoknak kínál szabványos üzleti megoldásokat, amelyeket - egyfajta úri szabóság módjára – a bevezetés során a felhasználó sajátos igényeihez igazítanak. A cég az elmúlt időszakban Magyarországon is elérte e vállalati kör, a top 200 közel 50 százalékát, és számukra ma már az alapvető vállalatirányítási (ERP) rendszert kiegészítő iparági megoldásokat kínálja. A nagyvállalatoknak a mySAP Business Suite megoldást ajánlja a termék gazdája, a bevezetést maga az SAP Hungary Kft. végzi, a vevői igényekhez igazodó bevezetési módszerrel.

Az SAP Hungary Kft. megkezdte az SAP Business One termék értékesítését több mint tíz partnerén keresztül. A partnerek értékesítési és tanácsadói feladatokat ellátó munkatársai szigorú vizsgákon mentek keresztül, mert az SAP véleménye szerint ez lehet az egyik garancia a termék sikeréhez. A másik garancia pedig a lokalizáció, illetve a folyamatos funkcióbővítés és fejlesztés. A megoldás egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy az SAP által fejlesztett központi maghoz a partnerek bővítéseket, kiegészítéseket fejleszthetnek. Az alapfunkcionalitásában egyszerű kereskedelmet vagy szolgáltatást végző cégeknek szánt szoftvercsomag két legfontosabb tulajdonsága a migráció és az integráció. Előbbi azt jelenti, hogy az ügyfél a Business One bevezetése után könnyen áttérhet a mySAP Business Suite megoldáscsomag változataira, az SAP All in One-ra, majd esetleg a mySAP Business Suite elemeinek telepítésére. Az integráció arra utal, hogy az SAP Business One alkalmazói természetes módon igazíthatják hozzá tevékenységüket más SAP-t használó üzleti partnereikéhez, tetszőleges megoldásokat integrálhatnak ügyviteli szoftverükbe, ezáltal kilépve annak eredeti keretei közül. Ez például beszállítóknak lehet vonzó lehetőség.

Ezzel egyidejűleg a szoftver-gyártónál rájöttek arra, hogy a szoftvereikben foglalt üzleti tudás, hozzáértés alapján teljesíthetők a közepes vállalatok vállalatirányítási és azt kiegészítő informatikai igények is – mondta a Napi Gazdaságnak Pálfalvi György, az SAP Hungary kkv-szektorért felelős üzletágvezetője. Annak érdekében, hogy az ilyen ügyfeleknek ne kelljen vállalniuk a testre szabás jelentős költségeit, az it-szolgáltató olyan megoldást alakított ki, amely leegyszerűsíti, mintegy konfekcionálja a megoldások bevezetését. Az ennek az ügyfélkörnek ajánlott, előre konfigurált termékeket All in One gyűjtőnév alatt kínálja az SAP.

Az All in One megoldást egy megha-tározott ágazat üzleti folyamataihoz igazodóan állították be, amelyhez készítettek leírást, kézikönyvet, oktatási csomagot, illetve mintavállalatot. Fontos tudnivaló, hogy az SAP-nál a középvállalati megoldásokat partnerek készítik és értékesítik, illetve az SAP Hungary Kft. vizsgálja be – mondja Pálfalvi. Idehaza 12 ilyen partner 60 körüli bevezetést hajtott eddig végre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SAP

Azóta történt

Előzmények