Kicsit vonzóbb lett a Google One

A szolgáltatás előfizetői mostantól androidos telefonjukról teljes automatikus mentést is kapnak.

A Google fizetős szolgáltatása, a Google One többféle extrát is nyújt az ügyfeleknek, melyek közül a fő vonzerő eddig a Drive-on elérhető plusz tárhely (havi 690 forintért 15 GB helyett 100 GB-ot kapunk) volt. Ezt egyébként nemcsak az előfizető használhatta, hanem öt ismerősével is megoszthatta, ami nem rossz ajánlat például egy családi vagy irodai közös tárhely esetében.


[+]

Ehhez az extra tárhelyhez kapcsolódik most egy új szolgáltatás, mégpedig az előfizető androidos telefonjáról automatikusan készülő biztonsági mentés. Ez azt jelenti, hogy ha rendelkezünk egy megfelelő okostelefonnal illetve Android One-nal, akkor ha legközelebb valami gond, baj lenne telefonunkkal, legalább a fotók, névjegyek, üzenetek biztonságban lehetnek.

Az Androidban egyébként alapból is elérhető egy hasonló jellegű biztonsági mentés, az azonban csak a névjegyeket, alkalmazásokat, SMS-eket menti – az új szolgáltatás ezt kiegészíti az eredeti (tehát nem a Fényképek által butított) fotókkal, videókkal, MMS-ekkel, az így előállított biztonsági mentéseket pedig a Google One alkalmazásból tudjuk kezelni.

Azóta történt

Előzmények