A Project NEON hozza vissza az Aerót a Windowsba

Látványos, de nem tolakodó animációk, ésszerűség jellemzi a változtatásokat. Visszatérhet a Windows 7-ben megismert Aero is, kicsit továbbgondolva.

Megújul a Windows 10 felhasználói felülete, derült ki tavaly év vége felé, amikor kiszivárogtak a Project NEON tervei. Nem kell azonban totális irányváltásra gondolni, a Windows 8-ban elindított Metro felületeket gondolta tovább a vállalat, ennek egy része jelenleg is elérhető a legfrissebb operációs rendszerben.

A háttér, a tálca és az épp nem használt alkalmazások ködbe burkolóznak
A tálcával is kísérleteznek (forrás: MSPoweruser) [+]

A Microsoft Design Language 2 (MDL2) kap további finomhangolást, pontosabban vizuális vérfrissítést, ennek leglátványosabb eleme az Acrylic, ami a hátteret mossa majd el, hogy a fókuszban lévő, épp használt alkalmazás jobban előtérbe kerülhessen.


A háttér, a tálca és az épp nem használt alkalmazások ködbe burkolóznak (forrás: MSPoweruser) [+]

A Project NEON elsősorban az animációkra, és az egységre helyezi a hangsúlyt, illetve a letisztult felületekre. Aki úgy érzi, ezzel a Microsoft csak összemixeli a Windows 7 Aero felületét a WP 8-as érában tapasztalt animációkkal, jó irányba tapogatózik. A kiszivárgott képek alapján pontosan ez történik.

A legfrissebb Insider Preview kiadásban a Groove Music alkalmazásban már látni a törekvés első jeleit, például a zenei listában történő görgetés során az előadó profilképe összemegy, több teret engedve a hasznos információknak.

Kattintásra megmozdul
Kattintásra megmozdul (forrás: MSPoweruser) [+]

Az MSPoweruser birtokába jutott képeken keresztül az Outlook Mail és a Naptár keretmentes, egységesített felületei tekinthetők még meg, ezeken az is látszik, hogy a Project NEON a 3D és a HoloLens interakciókat is igyekszik könnyebbé, látványosabbá tenni.

HoloLensre optimalizálva
HoloLensre optimalizálva (forrás: MSPoweruser) [+]

Úgy tűnik, a vállalat tovább finomhangolja a tálcát is, de ahogy az MSPoweruser megjegyzi, ez még csak koncepció, az idei év második felében megjelenő frissítőcsomagig sok minden változhat. Sőt, addig áprilisban jön még a Redstone 2, várjuk meg először azt.

Előzmények