Könyvelőprogram Google-segédlettel

Az Intuit Inc. a jövőben együtt fog működni a Google-lal, a keresőszolgáltatást és a hirdetési tevékenységet is beleértve, s QuickBooks nevű könyvelőprogramja a kisvállalkozásokat igyekszik kiszolgálni, jelentette be a vállalat szerdán.

Úgy tűnik a két szilícium-völgyi vállalkozás most nyilvánosságra hozott megállapodása tetőzi be a két cég eddig is szoros együttműködését, a hardverekkel és szoftverekkel egyaránt foglalkozó Intuit elfogadta a Google ajánlatát. A Google kemény versenyt folytat riválisaival, a Microsofttal és a Yahoo!-val, s ennek az is része, hogy melyik vállalkozás képes más cégekkel előnyösebb szerződéseket kötni. Jelen megállapodás is abban segíti az amerikai óriást, hogy a kisvállalkozóknak nyújtott vonzó ajánlattal még több vásárlót szerezzenek meg. S ha ez folyamat beindul, akkor az több, a kisvállalkozói szférából érkező hirdetést is jelent, az Intuit felhasználói pedig hozzájuthatnak néhány, a Google által nyújtott szolgáltatáshoz.

Az együttműködés része az is, hogy a Google fejlesztőinek szaktudását kihasználva a könyvelőprogramot vonzóbbá tegyék, a szoftvert használóknak megkönnyítsék ajánlataik webes megjelenítését, s ezt a célt szolgálja az is, hogy a Google-lal történt megállapodással egy időben jelentették be, hogy az Intuit 60 millió dollárért megvásárolta a San Franciscó-i StepUp tanácsadó céget, mely a kisvállalkozóknak a helyi vásárlók megnyerésében nyújt segítséget.

A Google és az Intuit a szerződés aláírásakor kinyilvánították, hogy stratégiai szövetséget kötöttek, mely együttműködés fő célja, hogy segítsenek a kisvállalkozásoknak promóciós ajánlataik elkészítésében és közzétételében, s ezt leginkább Google szolgáltatásaival összehangolt, a feltehetően már a jövő hónapban megjelenő QuickBooks 2007 szoftverrel kívánják elérni. A QuickBooks segíteni és bátorítani fogja a piaci szereplőket, hogy szolgáltatásaikat például a Google Maps oldalain hirdessék, hirdetési kampányaikat a Google AdWords segítségével tervezzék és valósítsák meg, s termékeik online árusítására használják ki a Google Base (egyelőre még béta verziójú) webes jegyzékoldalt, melyet legalább olyan hatékony megjelenési formának tartanak, mint a hagyományos reklámokat. A könyvelőprogramba a tervek szerint be fogják építeni a Google Desktopot, hogy ezzel is megkönnyítsék felhasználóik információhoz jutását.

Azóta történt

Előzmények