Egy elképesztő 3D-s vidámpark hódíthatja meg a világot

A legújabb és leglátványosabb eredményeket produkáló technológiákat felhasználva épített fel tavaly nyáron a D’strict nevű társaság Live Park néven egy központot Dél-Koreában, melyet végül novemberben nyitottak meg.

A hatalmas sikerű vállalkozás méreteivel is lenyűgözi a látogatókat: a hét különböző helyszínen összesen 65 látványosság fogadja az embereket, köztük van a világ legnagyobb 360 fokos 3D-s képernyője, illetve egy 150 m x 9 m-es képernyő. A betérők egy RFID-s karkötőt kapnak, mely követi őket végig a park területén, miközben a Microsoft Kinectjét használják fel arra, hogy a látogató virtuális avatarja az illető mozgását és gesztusait követve interakcióba lépjen a különféle installációkon, hologramokon és 3D-s, panorámás kivetítőkön látható történésekkel.

Az egyszerre háromezer látogatót fogadni képes létesítmény 13 millió dollárba került, és megkezdték a terjeszkedést is. Egy koreai kiállítási központban már megjelentek, de az éjszakánként diszkóként funkcionáló park licence után Kínából és Szingapúrból is konkrét ajánlatokkal érdeklődtek. Sőt, a hollywoodi cápákkal is megegyeztek, márciusban várhatóan megnyílik egy-egy Live Park Los Angelesben és Las Vegasban is.

Azóta történt

Előzmények