Közösségi oldal indult a magyar üzleti, vállalkozói szféra számára

Hirdetés


Több mint féléves fejlesztés és egy rövid, zártkörű próbaidőszak után október 8-án elérhetővé vált a magyar vállalkozásokat megcélzó új, magyar üzleti közösségi portál, ahol az ingyenes regisztrációt követően a cégek információt cserélhetnek, referenciát szerezhetnek üzleti partnereikről, sőt osztályozhatják azok szolgáltatásait.

Az OWAY létrehozásának alapgondolata a személyes ajánlásokon keresztüli kapcsolatfelvétel üzleti célú megvalósítása volt úgy, hogy a cégek partneri hálózatának kiadása nélkül adjon referenciát és információkat. Csáki Zoltán az OWAY alapítója, korábbi cégvezetői tapasztalatai, valamint az Informatikai Vállalkozások Szövetségének kis- és közepes vállalkozásokért felelős alelnökeként számos más cégvezetővel történt beszélgetése kapcsán jutott arra a felismerése, hogy szükség van egy olyan megoldásra, amellyel a vállalkozások kiszűrhetik maguk közül a megbízhatatlan szakmai és pénzügyi háttérrel és rendelkező cégeket: „Egy-egy új üzleti partner felkutatása mindig sok energiát vesz igénybe, legyen az szállító vagy vásárló. Ezt a feladatot szeretnénk egyszerűbbé és megbízhatóbbá tenni az OWAY portálunkkal. Nincs annál jobb ajánlólevél, ha valakit egy barátunk, megbízható üzleti kapcsolatunk ajánl – ezt itt egyszerűen, gyorsan megoldottuk” – nyilatkozta Csáki Zoltán.

Az OWAY klasszikus web 2.0 közösségi oldal abban az értelemben, hogy a felhasználói közösség tudására és közreműködésére építve igyekszik információt szolgáltatni a tagoknak a lehető legmegbízhatóbb és legalkalmasabb partner megtalálásában. A meglévő közösségi oldalakkal ellentétben az OWAY üzleti partneri hálózatában nem látható az adott vállalat kapcsolatrendszere, így a partnerek, beszállítók „levadászásának” veszélye nem áll fenn. A rendszer lényege éppen az, hogy ha egy vállalat új céggel szeretne együttműködni, vagy egy meglévő kapcsolatáról szeretne más partnereitől további információt szerezni, akkor csak a leinformálandó cég és a közös ismerősök halmazát mutatja meg.

Az Offical Who Are You – OWAY szolgáltatás magyar nyelven kívül angol és kínai felhasználói felülettel is elérhető, így a kkv-k potenciális megrendelőinek és partnereinek is lehetőséget teremt a hazai vállalkozások feltérképezésére.

Az OWAY-re meghívóval és nyílt regisztrációval egyaránt be lehet kapcsolódni. Természetes személy, magánember az OWAY-re nem regisztrálhat, kizárólag csak vállalkozás. A regisztrációt a cég vezetője vagy megbízott adminisztrátora végezheti el a céges alapadatok megadásával – az adatok valódiságát a tervek szerint a rendszer üzemeltetői ellenőrzik. A cégen belül akár minden munkatárs regisztrálása is lehetséges, így a különböző vállalati területek (pénzügy, logisztika, kereskedelem, marketing stb.) partnerei egyaránt megjelenjenek az adott cég kapcsolati hálójában, ami a cégen belüli „közös tudás” kihasználását segítheti elő.

Azóta történt

Előzmények