Külföldön is terjed a Sense/Net portálszoftvere

A www.austria.com utazási portált üzemeltető Teleport GmbH. a Sense/Net dobozos portáltermékével, a Portal Engine 5.5-tel ruházta fel több Ausztriában és Romániában üzemelő hír- és szórakoztató portálját. A magyar szoftver kiválasztásánál fő szempont volt, hogy egy átlagos szerverkörnyezetben is jó teljesítményt nyújt.

"Az Austria.com csoport átlagos havi forgalma eléri a 220 millió oldalletöltést. Ez még csak nem is a csúcsterhelés, a szerverek ennek a kétszeresét is ki tudnák szolgálni. A hangsúly azonban nem a hardveren, hanem a helyes architektúrán van" – mondta Markus Raith, a Teleport GmbH. igazgatója. Az Austria.com csoport összes portálja ugyanazon a néhány átlagos Xeon szerverből álló szerverfarmon üzemel. Ennek a beszerzési ára nem éri el a 10 millió forintot. Bíró Tamás, a Sense/Net marketing igazgatója szerint a helyes architektúra a stabilitás és a terhelhetőség titka.

További érdekesség, hogy az osztrák tulajdonoshoz tartozó külföldi lapok informatikai munkatársai is fejlesztik a portált és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokat Romániában és Ausztriában egyaránt. Ez azt jelenti, hogy a portál licencek megvásárlását követően az ügyfelek maguk is fejleszthetnek egyedi funkciókat portáljaikhoz. A Teleport esetében különösen nagy előny, hogy egy kifejlesztett modul azonnal telepíthető mind a hét portálon, függetlenül attól, hogy hol és milyen nyelven folyt a fejlesztés. Ennek nyomán indultak új oldalak Romániában is www.tion.ro és www.bihon.ro címen.

Azóta történt

  • A bíróságok új ruhája

    Teljesen megújult a magyar bíróságok központi oldala, amelynek célja érthetőbbé tenni a bíróságok működését.

Előzmények